Skip to the content

Studenti Studija turizma predstavili ideje za unaprjeđenje turističke ponude

U petak, 5.4.2019. studenti Studija turizma predstavili su projekte promocije turističkih potencijala u okviru projekta Via Dinarica.

Projekat je kreiran kroz nastavni proces predmeta "Marketing u turizmu", u okviru kojeg su studenti prepoznavajući specifične oblike turizma (kulturni, cikloturizam, adrenalinski, vinski i ruralni turizam) pokazali entuzijazam i kreativna rješenja sračunata na unaprjeđenje turističke ponude u BiH, te time pokazali razvijenu svijest o značaju ove perspektivne grane za razvoj BiH.

Radi se o aktivnostima istraživanja turističkih potencijala u okviru projekta Via Dinarica koji u BiH realizira UNDP, u saradnji s kojima je i realiziran ovaj studentski poduhvat, uz finasijsku podršku Minstarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK.

„Izuzetno sam zadovoljna projektima koje su studenti druge godine osmislili s ciljem prepoznavanja prilika u sektoru turizma. Provođenjem istraživanja studenti su uspjeli prepoznati brojne propuste koje se ogledaju u neiskorištenosti turističkih potencijala, te su u svojim projektima ponudili konkretna rješenja u poboljšanju turističke ponude s posebnim osvrtom na specifične oblike turizma koji imaju razvojnu perspektivu upravo na našim područjima“ ističe voditeljica Studija turizma doc.dr. Irma Dedić.

Manifestaciji su prisustvovali eminentni gosti, među kojima su predstavnici Minstarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK, predstavnici Turističkog klastera Hercegovine, predstavnici UNDP – regionalni ured u Mostaru. Manifestaciji su prisustvovali i učenici Srednje ekonomske i ugostiteljsko – turističke škole, smjer hotelsko-turistički tehničari, koji su se upoznali s radom Studija i aktivnostima koje studenti provode uz podršku njihovih profesora.

Studij turizma

Adresa: Sjeverni logor bb, Mostar 88104, BiH 

Email: st@unmo.ba 

Tel: 036 514 918

Tel: 036 514 912

Jedinstveni plan i program

Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru organizuje multidisciplinarni akademski Studij turizma u organizaciji Ekonomskog fakulteta, Fakuleta humanističkih nauka, Agromediteraskog i Nastavničkog fakulteta.

Copyright © 2024 UNMO.ba