Skip to the content

Predstavljene ideje za unapređenje turističke ponude u okviru projekta Via Dinarica

Studenti Studija turizma su u petak, 05. 4. 2019.  godine predstavili projekte promocije turističkih potencijala u okviru projekta Via Dinarica. Taj projekt u BiH provodi UNDP, u saradnji s kojima je i realiziran ovaj studentski poduhvat, uz finansijsku podršku Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK.

Ovoj manifestaciji prisustvovali su predstavnici Minstarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK, predstavnici Turističkog klastera Hercegovine, predstavnici UNDP – regionalni ured u Mostaru te učenici Srednje ekonomske i ugostiteljsko – turističke škole, smjer hotelsko-turistički tehničari, koji su se upoznali s radom Studija i aktivnostima koje studenti provode uz podršku njihovih profesora.

„Izuzetno sam zadovoljna projektima koje su studenti druge godine osmislili s ciljem prepoznavanja prilika u sektoru turizma. Provođenjem istraživanja studenti su uspjeli prepoznati brojne propuste koje se ogledaju u neiskorištenosti turističkih potencijala, te su u svojim projektima ponudili konkretna rješenja u poboljšanju turističke ponude s posebnim osvrtom na specifične oblike turizma koji imaju razvojnu perspektivu upravo na našim područjima“ ističe voditeljica Studija turizma doc.dr. Irma Dedić.

Predstavnici UNDP-a i Turističkog klastera izrazili su zadovoljstvo studentskim projektima, pohvalivši njihove ideje i prijedloge za unapređenje turističke ponude, te se u skorijoj budućnosti može očekivati nastavak saradnje Studija turizma sa ovim i drugim organizacijama koji se bave sektorom turizma, kako bi se studentima dodatno ponudilo usvajanje praktičnih znanja i skrenula pažnja na sve bitne pravce kojima se mogu baviti u budućnosti kada je u pitanju ovaj perspektivni sektor.

Studij turizma

Adresa: Sjeverni logor bb, Mostar 88104, BiH 

Email: st@unmo.ba 

Tel: 036 514 918

Tel: 036 514 912

Jedinstveni plan i program

Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru organizuje multidisciplinarni akademski Studij turizma u organizaciji Ekonomskog fakulteta, Fakuleta humanističkih nauka, Agromediteraskog i Nastavničkog fakulteta.

Copyright © 2024 UNMO.ba